Hvem kan hjælpes?


Egg donation is not the method of choice — it is the method of exclusion"...If I would have known at the start, what I know now, I would not have done my IVF-attempts at my age as egg donation gave us result straight away. It was the best decision of our lives!"

Karin and Pedro, Sweden


Ægdonation kan ofte være den bedste måde at afhjælpe infertilitet. Det bliver ofte benyttet, når andre behandlinger – f.eks. IVF – har været forsøgt forgæves. Dette betyder, at det stadig er muligt at blive mor ved hjælp af ægdonation, selv om dine egne æg ikke kan benyttes til at skabe en graviditet. Vi har stor erfaring med ægdonation på O.L.G.A. Fertility Clinic. Nogle af årsagerne til at benytte en ægdonor er anført nedenunder.

donerede ægcelle IVF

For tidlig overgangsalder

En af de mest ødelæggende konsekvenser af for tidlig overgangsalder er, at det betyder, at du ikke kan blive gravid på normal vis. Ved overgangsalderen er kroppens beholdning af æg opbrugt, hvilket gør det umuligt at undfange et barn. Dette er en yderligere byrde at skulle forholde sig til sammenholdt med de øvrige symptomer, som følger med overgangsalderen, ofte mange år tidligere end dine jævnaldrende. Trods det har de fleste kvinder, som går i for tidlig overgangsalder stadig en fuldt fungerende livmoder og kan derfor blive gravid og bære et barn undfanget ved ægdonation. På O.L.G.A. Fertility Clinic accepterer vi ægrecipienter op til 50 år gamle.

Få æg eller dårlig kvalitet

Efter at have været igennem fertilitetsundersøgelser og behandling, kan det desværre vise sig, at der er et problem med mængden eller kvaliteten af dine æg. For eksempel kan det være, at du reagerer dårligt eller slet ikke reagerer på hormonbehandlingen eller måske udvikler du ikke levedygtige æg. Desværre bliver sådanne problemer større med alderen og antallet af æg i æggestokkene bliver mindre og mindre. Dette betyder, at det bliver mere og mere svært at skabe en graviditet med brug af dine egne æg – enten naturligt eller med medicinsk hjælp. O.L.G.A. Fertility Clinic kan ikke genskabe det, som naturen allerede har fjernet, men vi kan tilbyde dig behandling med sunde donoræg.

Gentagne mislykkede IVF behandlinger

Assisteret reproduktionsteknik som IVF kan hjælpe mange par til at undfange, men de har en meget reduceret succesrate, når kvinden er ældre. Dette gør sig specielt gældende i forbindelse med IVF, da embryoner, som er skabt via æg fra en kvinde over 38 år har en meget lavere chance for at sætte sig fast i livmoderen. Hovedårsagen til at embryonet ikke sætter sig fast er, at ægkvaliteten forringes drastisk hos kvinder over 40 år. Når kvinden fylder 42 er succesraten for hver IVF cyklus omkring 5 %. Dog er det bevist, at kvinder i fyrrerne stadig kan få en sund graviditet og føde et sundt barn. For specielt denne gruppe af kvinder giver ægdonation den største chance for succes.

Medicinske forhold

Nogle medicinske forhold (f.eks. Turners syndrom) betyder, at kvinden ikke har nogle æg og derfor ikke kan blive gravid. I andre tilfælde kan infertilitet være forårsaget af medicinsk behandling – så som kemoterapi eller underlivs kirurgi. Ægdonation giver håb for disse kvinder også. Kontakt venligst O.L.G.A. Fertility Clinic for yderligere specifikke detaljer.

Arvelige sygdomme

donation af æg succes resultat

Nogle kvinder vælger ægdonation fordi de ikke ønsker at løbe risikoen for at videregive en genetisk sygdom til deres barn. Børn er altid bærer af generne fra deres genetiske forældre, så børn, der er født via ægdonation, bærer generne fra deres far og fra ægdonoren, i stedet for generne fra ægrecipienten. Selv om ægrecipienten bærer det voksende barn igennem graviditeten og anses (specielt af barnet) som værende moderen, er der ingen genetisk forbindelse.

Down’s Syndrom

Risikoen for at få et barn med Down’s Syndrom stiger betragteligt med den genetiske moders alder. Derfor kan ægdonaton være den foretrukne behandling for ældre kvinder, som ønsker at undgå risikoen så meget som muligt. I en graviditet, som er skabt ved ægdonation, er det ægdonorens alder, der er afgørende med henblik på dette, ikke alderen på den gravide kvinde. Ægdonorerne på O.L.G.A. Fertility Clinic er alle under 30 år – med et gennemsnit på kun 26 år.

Interesseret i ægdonation?

Udfyld venligt vores spørgeskema. Denne vil blive gennemgået af en af vores erfarne læger, som herefter vil tage kontakt til dig på den foretrukne måde.

Hvis du har spørgsmål, er en engelsktalende receptionist tilgængelig på telefon +7 931 597 6542 mellem kl. 07.00 og 14.00 ET. Du kan også henvende dig pr. mail på info@olgafertilityclinic.com

Vi ser frem til at høre fra dig!

Related pages in other lnguages: English Egg donation Deutsch Eizellspende Netherlands Eiceldonatie

After 3 IVF in Sweden, 3 miscarriages, Elisabet and Pär became parents of lovely Ester through egg donation in St. Petersburg

“…Well the Millennium shift came, the year 2000, we all remember what we did then, right? I got cancer, Hodgkin's lymphoma... And when I stand here now 17 years later, you understand that it went well! Except for one important thing…"

Hillevi

“…I am a single woman and when one is lonely, one is very sensitive…You saw me as a person and I felt that you can help me…”

Birgita

 


Having questions? Ask our doctors now!

A blog by Tone Bråten

A blog — to help you on your journey to become parents!

Our patients tell their stories •    
  Podcast about embryonic and maternal reasons of pregnancy losses and how we solve this
  Listen to the Podcast!
  More
  The Egg Solution
  Aftenposten, 27 September 2019, Norway. Miriam Lund Knapstad, Helle Aarnes
  More
  Olga is the miracle doctor who gives baby guarantee
  ALLAS.se, Sweden. 6 August 2019. Text & Malin Aunsbjerg
  More
  Cilla Holm became a mother on her own – this is her new Liv (life)
  Dagens Nyheter, Sweden. 7 May 2019
  More
  Russian baby guarantee is the Swedes’ last chance
  Svenska Dagbladet, Sweden. 7 April 2019
  More
  Mum through embryo donation
  Marie Granmar is my very dear patient from more than 8 years ago. Please listen to Marie’s interview on TV4 7 March 2019 in Sweden
  More
  "I became pregnant with an embryo adoption”
  One more story about our dear patient Cilla Holm by Tara Magazine, Sweden
  More
  Titiyo became this year's Comeback Mum: "I've broken the norm"
  More
  Monika and André pay 240,000 SEK for having a child
  More
  "Had to travel abroad to get pregnant after 8 IVF attempts in Norway"
  Interview with our patient Elin Renate by TV2 Norway
  More
  Report on us on Norwegian Television TV 2
  More
  Enjoy our dear patient Cilla's story, who has been interviewed by the "Dagens Nyheter", daily newspaper in Sweden
  More
  Report on us and our dear patient Hillevi on SVTPlay & SVTNews
  More
  FacebookInstagram