Graviditet efter ægdonation

Overvejer du at blive gravid gennem ægdonation? Er du bange for at tabe graviditeten igen? Vi kan garantere dig en baby inden for 3 forsøg eller give dig dine penge tilbage!

Graviditet efter ægdonation! Hvordan føles det?

Ægdonation er en teknik, der gør tidligere infertile kvinder i stand til at erfare glæden ved moderskab. Mange af vores patienter har brugt år på at forsøge at blive gravid via IVF og andre behandlinger, men har kun mødt nederlag på nederlag. Det er ikke overraskende, at de nyder graviditet og moderskab endnu mere, når det endelig er opnået.

Såfremt du aldrig har opnået graviditet før anvendelsen af ægdonation og finder ud af, at du endelig er gravid, opleves der for det meste en overvældende følelse af lykke. Lykkefølelsen kan selvfølgelig blive delt med angsten for, om du vil være i stand til at bære barnet til termin samt andre bekymringer relateret til ægdonation. Burde du fortælle din familie og venner, hvordan babyen blev undfanget? Vil ”donorægbabyen” ligne dig/eller din partner? Vil hele oplevelsen være så vidunderlig, som det ville have været ved selv at undfange babyen — uden medicinsk hjælp?

Bekymret over disse spørgsmål?

Spørg forældre, der har børn gennem ægdonation!

Gratis rådgivning!


Vi forstår alle disse bekymringer og ved, hvordan vi kan hjælpe dig med dem.

Selv om du er glad for at være gravid med hjælp fra et donoræg, kan du have blandede følelser omkring det faktum, at dit barn ikke har dine gener. Du føler dig måske skyldig over at ønske, at ”donorægbabyen” skulle ligne dig eller bekymrer dig over de bemærkninger, som folk måske kommer med omkring barnets udseende. Hvis du har særlige talenter (for musik eller videnskab f.eks.), bliver du måske ked af, at disse ikke vil blive genetisk videregivet til dit barn.

Det er værd at huske, at for de mennesker, der naturligt kan undfange et barn, bliver udseende og talenter ikke altid videregivet til den næste generation. Der er børn, der ligner begge forældre, børn der ligner den ene forælder, og der er børn, der selv ikke ligner deres forældre! Hvad angår intelligens eller talent, så tænkt på alle de familier, du kender, hvor børnene på en eller anden måde insisterer på at være individer i stedet for at være god (eller dårlig) til noget som deres forældre. Den kærlighed og stimuli, som du vil omgive dit barn med, vil gøre det i stand til at udvikles dets sande potentiale alt efter, hvilken retning det måtte være.

Som den biologiske mor, interagerer du med din baby både før og efter fødslen. Båndet mellem mor og barn udvikles, som babyen vokser i din mave og den spændende følelse af dit barn, der sparker i din livmoder, er den samme som hos enhver anden mor. Du nærer dit barn med din krop igennem alle ugerne og måneder af graviditeten, og du gennemgår den uforglemmelige oplevelse af føde en baby — din baby!

Denne baby havde slet ikke været mulig uden din beslutning, din vilje og din krop og livmoder!

Du er moderen til dit barns eksistens.

Kunne du tænke dig at tale med os om din situation og se, hvordan vi kan hjælpe?

Få en gratis konsultation

Endelig gravid med donoræg! Hvad er min chance for fødsel?

Såfremt en kvinde tidligere har været gravid, men desværre mistede babyen hun bar på, vil hun have ekstra angst og bekymring for, om det samme vil ske igen — selv med ægdonation.

Kvinder i den sene reproduktive alder har ringe chancer for at skabe en graviditet med deres egne æg samt en meget høj risiko for graviditetstab. Den ringe graviditetsrate samt øgede risiko for graviditetstab for kvinder over 40 skyldes en dramatisk nedgang i ægkvalitet. Ved at anvende donoræg fra unge, sunde ægdonorer, kan disse kvinder øge deres chancer signifikant for at blive forældre samt stærkt reducere risikoen for graviditetstab sammenlignet med kvinder i deres aldersgruppe, som bruger deres egne æg!
 

Rate for graviditetstab for kvinder, der bruger egne æg i IVF behandling

Rate for graviditetstab for kvinder, der bruger egne æg i IVF behandling

Procenter af IVF-cyklusser med brug af friske ikke-donoræg eller embryoner, der resulterede i graviditetstab, fra Kvindernes alder, 2009
Reference: Amerikansk nationalresume om assisteret reproduktionsteknologi succesrater, Nationalcenter for kronisk sygdom, prævention og sundhedsfremme, december 2011

Fødselsrate på alder for ægdonation og egne æg IVF

Fødselsrate på alder for ægdonation og egne æg IVF

Procenter af oplægninger, der resulterede i fødslen af et levende barn, for assisteret reproduktionsteknologi (ART) Cyklusser med egne friske æg og ART-cyklusser med friske embryoner fra donoræg, fra Kvindens alder, 2009
Reference: Amerikansk nationalresume om assisteret reproduktion succesrater, Nationalcenter for kronisk sygdom, prævention og sundhedsfremme, december 2011. (Data fra 84039 embryonoplægninger med friske ikke-donoræg og 16225 embryonoplægninger med friske donoræg)


Er der nogen hormonelle forskelle i det første trimester mellem graviditeter skabt fra et donoræg og friske egne æg?

Østrogen og progesteron er to vigtige hormoner, som opretholder slimhinden inde i livmoderen. Stabile niveauer af disse hormoner sikrer, at menstruationen ikke kan begynde. Ingen menstruation er selvfølgelig godt for embryonet!

I de første 12 uger af graviditeten, der er skabt med friske egne æg, vil progesteron og østrogen blive produceret i æggestokken, der sammen med embryonet spiller en hovedrolle i reguleringen af deres niveauer. Embryonet frigør et vigtigt hormon, kaldet Humant Chorion Gonadotropin (HCG) ud i moderens blod. Dette HCG stimulerer æggestokkens produktion af østrogen og progesteron. Den hormonproducerende fabrik i æggestokken efter ægløsning kaldes corpus luteum (det gule legeme). Det gule legeme er kun til stede efter ægløsning – det er skabt af resterne af den follikel, der løsnede ægget.

I en graviditet skabt af donoræg bliver der ikke produceret et æg i æggestokken på den kvinde, som er gravid efter behandling med donoræg. Dette betyder, at æggestokken på den gravide kvinde er blevet passiv i denne cyklus: Producerede ingen follikler og har ikke det gule legeme. Der produceres således ingen hormoner til at støtte den tidlige graviditet, selv om embryonet producerer HCG for at stimulere dem.
 

Embryon-moderdialog i det første trimester i en naturligt undfanget graviditet

Embryon-moderdialog i det første trimester i en naturligt undfanget graviditet

Anderledes embryon-moderdialog i det første trimester i en ægdonationsgraviditet

Anderledes embryon-moderdialog i det første trimester i en ægdonationsgraviditet

Derfor er det absolut nødvendigt for gravide kvinder efter ægdonation at tage progesteron- og østrogenhormoner for at opretholde deres donorægsgraviditet i de første tolv uger. Efter 12 fulde uger af graviditeten overtager moderkagen hormonproduktionen og graviditetsvedligeholdelsen i alle graviditeter lige meget, hvordan de blev skabt

Kvinder, der er gravide med donoræg, må derfor fortsætte hormonstøtte længere en “egne æg IVF-patienter”, som ikke behøver østradiolmedicin under deres første trimester, og som kan stoppe deres progesteronmedicin efter at have fået en positive HCG graviditetstest. Æggestokkene på patienter, som har fået foretaget IVF med egne æg, indeholder som regel mere end kun enkelt corpus luteum (gult legeme) og vil respondere med fremragende hormonstøtte på embryonets HCG. 

Ikke kun høje graviditetsrater, men også den bedste fødselsrate gjorde det muligt at tilbyde vores patienter vores babygaranti!

Vi garanterer, at der vil blive født en baby inden for 3 IVF-forsøg med donoræg eller vi tilbagebetaler vores patienter 80 % af deres penge.

Interesseret i babygaranti?

Få gratis consultation!

Blødning i det første trimester! Hvorfor? Kan jeg stadig beholde min graviditet?

Østradiolens og progesteronets største rolle er at støtte livmoderslimhinden i livmoderen. Hvis niveauet af disse hormoner falder med 30 %, vil menstruation eller blødning begynde. 

Nogen kvinder, som er gravide med friske egne æg eller donoræg, vil opleve en form for blødning i det første trimester. 

Hvad fortæller denne blødning os?


I en graviditet med friske egne æg bliver produktionen af østradiol og progesteron foretaget af æggestokken, og embryonet kontrollerer denne produktion med dets egen produktion af HCG. Niveauerne af østrogen og progesteron i en gravid kvindes krop afhænger således af niveauet af HCG, der produceres af embryonet. Blødning i en graviditet med friske egne æg betyder, at produktionen af østradiol og progesteron er faldet, hvilket ofte er konsekvensen af, at embryonet er stoppet med at producere HCG. Såfremt embryonet har stoppet produktionen af HCG, vil niveauet af HGC langsom falde. En undersøgelse af HCG-niveauet mindst to gange med 24 timers mellemrum vil hjælpe med at forstå, hvad der foregår med embryonet. Det er muligt at finde HCG i blodet flere uger efter, at graviditeten er stoppet. Derfor kan en urintest ikke hjælpe på svaret, om en graviditet stadig fortsætter. Såfremt HCG er faldende, er det meget triste nyheder, og der er intet patienten eller læge kan gøre ved det. I dette tilfælde er blødning en naturlig del af rengøringen af livmoderhulen for at blive klar til en ny undfangelse.


I en graviditet med donoræg bliver østradiol og progesteron ikke produceret i æggestokken. Disse optages i din krop som medicin på følgende måder: oralt, gennem huden, vaginalt eller intramuskulært. Embryonet har ingen kontrol over dine progesteron- og østradiolniveauer. Niveauerne af østradiol og progesteron i din krop afhænger af: medicindosis, medicinindtagelse i din krop og den hastighed din krop optager medicinen.

Blødning fortæller os intet om embryonets dødelighed eller funktion.

Blødning i en graviditet med donoræg betyder, at niveauerne af østradiol og progesteron er faldet. 


Hvorfor kan de være faldet?

 • Medicin har svært ved at komme ind i kroppen (optagelse fra maven, skeden, huden)
 • Medicin har svært ved at holde længe nok i kroppen (bliver ødelagt af kroppen for hurtigt inden ny indtagelse)


Hvad er hovedårsagerne til en svækket medicinoptagelse i din krop?

 • Mad du ikke er vant til
 • Ændringer i madindtagelsesmønster
 • Diarre
 • Opkast


Hvad er hovedårsagerne til at øge nedbrydningen af medicinen i din krop?

Alle aktiviteter der øger stofskiftet:

 • Fysisk træning
 • Varme (Sauna, tyrkisk spa)
 • Sex
 • Intens livsstil


Vi har en pålidelig medicinprotokol, som effektivt stopper blødning, såfremt denne anvendes og følges i mange timer efter, at blødningen begyndte. Vi giver hver patient et en-til-en møde med en sygeplejerske på vores klinik, hvor protokollen forklares og patienten lærer at følge den. Alle patenter får udleveret recepterne på denne medicin, og vi anbefaler kraftigt, at medicinen købes på vores eget apotek, da det ikke altid er tilgængeligt i hjemlandet.

Undersøgelse af niveauet af HCG mindst to gange med et døgns mellemrum, vil hjælpe dig til at bekræfte, at på trods af blødning så er embryonet stadig i livmoderen og fortsætter dets udvikling.

Har du oplevet blødning før graviditetstest eller efter positiv graviditetstest? Kunne du tænke dig at få professionel rådgivning om din medicinske situation og finde ud af, hvordan du kan reducere risikoen for graviditetstab?

Få gratis konsultaation!

Gravid efter ægdonation? Vil du reducere din risiko for graviditetstab og øge din chance for fødsel

Vores anbefaling til kvinder, der er gravide via ægdonation, er at gå på standbytilstand eller i det mindste lav batteritilstand.

Så ingen vilde præstationsaktiviteter indtil 12 fulde uger af graviditeten!

Risikoen for graviditetstab er højere jo yngre graviditeten er. For ægdonation sker de fleste graviditetstab som følge af ødelæggelse gennem blødning. Som forklaret i ovenstående så sker disse blødninger som følge af et fald i hormonniveauet i blodet på den gravide kvinde.

Dermed er hovedmetoden, til at beholde graviditeten, at opretholde stabile niveauer af progesteron/ østrogen.

Hvordan holder man hormonniveauerne stabile og reducerer risikoen for blødning?

 1. Vi anbefaler, at vores patienter burger alle tænkelige måder til at optage medicinen i deres krop: oralt, gennem huden, vaginal tog intramuskulært. Såfremt optagelsen af medicinen af en eller anden grund er blokeret eller reduceret i én indgang (diarre kan f.eks. reducere optagelsen af medicinen oralt), så vil denne differentiering hjælpe dig til at undgå et signifikant fald i hormonniveauet.
 2. Lad være med at motionere. Sport øger stofskiftet, hvorved du forbrænder din næring hurtigere, men også medicinen nedbrydes hurtigere, og som allerede forklaret skal du undgå hormonfald.
 3. Vær opmærksom på din indtagelse af mad. Nyd regelmæssige måltider og hold din diæt så normal som muligt, så dit fordøjelsessystem får, hvad det er vant til og din krop dermed kan optimere optagelsen af næringsstofferne i din mad.
 4. Såfremt du skulle opleve at få diarre eller kaste op, tilfør da et ekstra østradiolplaster og tal med os, om anvendelse af intramuskulært progesteron er nødvendig.  Denne intramuskulære progesteron vil hjælpe til et stabilt niveau af østradiol, hvis den orale administration er blevet midlertidigt utilstrækkelig.
 5. Vores råd er at undgå saunaer, varme bade og jacuzzier i det første trimester af graviditeten, da de øger nedbrydningen af dine hormoner. Varme brusebade er fuldstændig acceptable ligesom en tyveminutternes rolig svømmetur i et svømmebassin.
 6. Efter embryonoplægningen anbefaler vi afholdelse fra samleje indtil efter din graviditetstest. Efter testen, hvis positiv og du ikke har smerter eller blødning fra livmoderhalsen, kan du genoptage samleje. Men husk venligst, at samleje øger dit stofskifte, så støt op med en ekstra 2 mg østradiolpille;) 
   

Heldigvis kan moderkagen danne nok østrogen og progesteron efter 12 uger af graviditeten, og så er der ikke længere hormonelle forskelle imellem en graviditet med donoræg og en almindelig graviditet. Dog anbefaler vi fortsættelsen af vaginalt progesteron frem til uge 30-32, da dette hjælper på længden af livmoderhalsen, reducerer risikoen for sent graviditetstab eller for tidlig fødsel – specielt i ældre patientgrupper.
 

Vi er meget erfarne og ikke kun i at opnå graviditeter gennem ægdonation, men også i at holde vores patienter gravide og øge deres chancer for fødsel
 

Kunne du tænke dig at få ægdonation med babygaranti – en baby født inden for 3 forsøg med ægdonation eller du får dine penge tilbage?

Få gratis consultation!

 

“…Well the Millennium shift came, the year 2000, we all remember what we did then, right? I got cancer, Hodgkin's lymphoma... And when I stand here now 17 years later, you understand that it went well! Except for one important thing…"

Hillevi

“Three times I went to Russia to pick up some eggs. Six embryos tested by PGS and one was good ))) This little embryo was born when I was 44 and the egg they used was from me when I was 43…”

Susanne

“…I am a single woman and when one is lonely, one is very sensitive…You saw me as a person and I felt that you can help me…”

Birgita

 


Having questions? Ask our doctors now!

A blog by Tone Bråten

A blog — to help you on your journey to become parents!

Our patients tell their stories •    
  Podcast about embryonic and maternal reasons of pregnancy losses and how we solve this
  Listen to the Podcast!
  More
  The Egg Solution
  Aftenposten, 27 September 2019, Norway. Miriam Lund Knapstad, Helle Aarnes
  More
  Olga is the miracle doctor who gives baby guarantee
  ALLAS.se, Sweden. 6 August 2019. Text & Malin Aunsbjerg
  More
  Cilla Holm became a mother on her own – this is her new Liv (life)
  Dagens Nyheter, Sweden. 7 May 2019
  More
  Russian baby guarantee is the Swedes’ last chance
  Svenska Dagbladet, Sweden. 7 April 2019
  More
  Mum through embryo donation
  Marie Granmar is my very dear patient from more than 8 years ago. Please listen to Marie’s interview on TV4 7 March 2019 in Sweden
  More
  "I became pregnant with an embryo adoption”
  One more story about our dear patient Cilla Holm by Tara Magazine, Sweden
  More
  Titiyo became this year's Comeback Mum: "I've broken the norm"
  More
  Monika and André pay 240,000 SEK for having a child
  More
  "Had to travel abroad to get pregnant after 8 IVF attempts in Norway"
  Interview with our patient Elin Renate by TV2 Norway
  More
  Report on us on Norwegian Television TV 2
  More
  Enjoy our dear patient Cilla's story, who has been interviewed by the "Dagens Nyheter", daily newspaper in Sweden
  More
  Report on us and our dear patient Hillevi on SVTPlay & SVTNews
  More
  FacebookInstagram